Sawadikaaa!
Wat gaat de tijd toch snel voorbij.. Ik kan het zelf bijna niet geloven wat ik in deze kleine 2 maanden al allemaal heb gedaan. Elke dag hier is een nieuwe belevenis met nieuwe uitdagingen. Het is soms nog een hele klus om gewoon op te staan, eten te vinden en je dag in te vullen zonder te worden overreden door een tuctuc of ten huwelijk te worden gevraagd door enge Thaise gasten die wel zin hebben in een blonde chick met geld! Niet dat ik dat nu nog veel heb, maar in tegenstelling tot hen natuurlijk wel.
In mijn vorige blog stond ik op het punt om naar Koh Tao gegaan, ik ben toen alleen met Will die richting op gegaan en Loes is een paar dagen laten ook daar naar toe gekomen. Koh Tao is een droom eiland, alles ligt lekker dicht bij elkaar, super veel en leuke mensen en de stranden zijn prachtig. Elke avond zijn er aan een heel lang strand bij verschillende beachclubs 'feesten'. Dat is een makkelijk woord voor heel veel dronken mensen, vuurshows en relaxen met harde muziek op het strand. Het grootste gedeelte van die avonden heb ik in de zee doorgebracht, of met mijn voeten of helemaal. Meedere keren hebben we het spontane idee gehad om maar de zee in te rennen met een groepje met kleren en al. Lekkere verkoeling maar je bent wel de rest van de avond zeik nat. Op de een of andere manier raakte ik daar ook altijd mijn slippers kwijt, dus na 3 paar nieuwe hoop ik deze een tijdje te kunnen houden!
De laatste 3 dagen hebben we een duikcursus gedaan om zo ons 'open water diving licence' te kunnen behalen (mede mogelijk gemaakt door mijnlieve ouders, Jasper en oma! Nogmaals dank jullie wel voor jullie donatie :)). Het was echt zo'n vette ervaring, we zijn 17m diep geweest. Dat was voor mij soms wel even een paniek momentje. Maar gelukkig was onze duikinstructeur heel geruststellend en had me snel weer onder controle (jaa datlezen jullie goed, iemand anders had mij onder controle! Gebeurd niet vaak he haha). De laatste dag hebben we een schildpad gezien met een doorsnede van 1m. Loes en ik gingen helemaal los onderwater omdat we het zo vet vonden! Samen hadden we ook telkens zoveel lol onderwater dat we verschillende keren terug omhoog moesten omdat ik het uitproestte van het lachen, dat gaat vrij moeilijk onderwater kan ik jullie vertellen! Soms werd hij wel een beetje gek van ons gegiegel en geslapouwehoer. Maar dat mocht de pret voor ons niet drukken!
Na het behalen van ons duikbrevet (JEEJJ!) zijn we direct doorgegaan naar Bangkok, daar 2 dagen rondgehangen en wat zaken afgehandeld om vervolgens zo snel mogelijk met de trein naar Chiang Mai te gaan. In 2 dagen van het zuiden naar het noorden van Thailand is indrukwekkend maar ook heel vermoeiend. De trein was een hele belevenis. Het echte backpacken zullen we maar zeggen met minimale voorzieningen. Toch was het heel vet en overal waar we komen ontmoeten we zoveel mensen. De afgelopen dagen hebben we telkens met een groepje mensen gereisd. Super gezellig maar af en toe moest ik me ook echt even afzonderen van al die mensen.
Ik ga mijn visum proberen te verlengen met 15 dagen omdat het zo super vet is in Thailand, daarna door naar Loas. Ik ben benieuwd wat me daar weer te wachten staat!
Een hele dikke kus voor iedereen die dit heeft gelezen, ik mis mijn lieve vrienden en familie al wel een beetje in Nederland. Gelukkig heb ik genoeg afleiding!
X
Gefeliciteerd met jullie duikbrevet! Wat een belevenissen allemaal zeg! Take care baby! xxx
ha wijfie wat een pret hebben jullie daar zeg blijf nog maar lekker lang daar wij nu 3 weken terug maar alles is alweer als vanouds dus GENIETEN daar. Ben je nog in Chiang Mai als je wilt kan ik het nr van onze Jo geven die vind het helemaal leuk als je langs komt.
Dikke kus xxxyvon
Hallo Leila,
Gefeliciteerd met je duikbrevet!! Wij zijn heel blij te kunnen lezen dat jij het nu helemaal naar je zin hebt. Chang Mai is super. Thailand is heel makkelijk om te reizen he, Laos is prachtig maar veel premitiever. Hier alles goed, we zijn hard aan het werk voor het neiuwe schooltje in Siem Reap. Veel reisplezier gewenst en onze hartelijke groeten, Gertie en Wim
Schattebout!
goed te horen dat je het op Ko Tao zo naar je zin hebt gehad, heeft che niks over gelogen dus haha.
Graag gedaan voor je duikbrevet, ik ben trots op je!!
Tot heel gauw, ik begin je nu alleen maar steeds meer te missen! Take care Babe!
Love Ya! XXX
Jess!! gaat je goed ben écht heel blij voor je! en super vet dat je je duikbrevet hebt! ;) lijkt net of je boven de wereld staat vind je niet? ondanks dat je onder de wereld bent eigenlijk! Anywayy enjoyyyy! love x
Hallo lieve Leila,
We waren je even kwijt, maar, alleen digitaal niet in gedachten hoor!
Door verbouwing en een verkeerde update van de site (nou ja, van ons, dusssssssssss) waren wij het spoor even bijster. Jij niet gelukkig! Wat een waanzinnig avontuur maak je mee. Dat neemt niemand je meer af. We blijven je vanaf nu weer trouw volgen.
Liefs van Bernard en Marion.